МАМОЛОГИЯ

Медицински център Медик Едно осигурява вече и ДОПЛЕР ЕХОМАМОГРАФИЯ на млечната жлеза. Планово проследяване и плануване на профилактичните прегледи на млечната жлеза при жени по индивидуален план. Консултации с оглед поставянето на гръдни импланти и силиконови протези по време и след оперативно лечение на рака на млечната жлеза. При необходимост извършване на ТАБ - биопсия на млечната жлеза и плануване на различни по обем операции,включително и реконструктивни, според диагностичната и лечебната индивидуална програма на пациента.
За можете да предвидите и да прецените как да се запишете в профилактичната програма трябва да имате предвид че:

1. ПРЕГЛЕД И ЕХОМАМОГРАФИЯ СЕ ПРАВИ ВСЯКА ГОДИНА.
2. ПРИ ФАМИЛНА ОБРЕМЕНЕНОСТ ПАЦИЕНТКАТА ПРАВИ ЕХОМАМОГРАФИЯ НА ВСЕКИ 6 ШЕСТ МЕСЕЦА.
3. ПЪРВАТА МАМОГРАФИЯ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, АКО НЯМА НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ СЕ ПРАВИ НА 40 ГОДИНИ.

Благодарение възможностите на съвременната апаратура-Ултразвуковата диагностика е важен, а често и първи метод на избор в образната диагностика при заболяванията на млечната жлеза. В МЦ "Медик 1" е осигурен Ултразвуков апарат с различни диагностични възможности, включително и доплер ехография и цветен доплер.

Известен факт е, че най-честото онкологично заболяване при жените е РАК НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА.
Ежегодно над 3000 жени се разболяват от рак на гърдата в България, а в световен мащаб новооткритите случаи са около 1 500 000. Клинично проучване в Съединените щати и Европа показва, че ранната диагностика на това заболяване намалява смъртните случаи с 30 до 45% и дава по-голям шанс за оцеляване.

Ето защо ние залагаме на висококачествена, съвременна апаратура и провеждаме целогодишна програма за профилактика на млечната жлеза и ранното откриване на това социално значимо заболяване.

д-р Красимир Шопов мамолог